Η ιστορία του Thread Jar

πώς ξεκίνησε το Thread Jar

Κάτι που με χαρακτηρίζει γενικά στη ζωή, είναι η αισιοδοξία και η προσπάθεια να βρίσκω μια θετική πλευρά σε κάθε κατάσταση, ακόμα κι αν πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία. Δεν θα πω ψέμματα, το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, ήταν αρχικά μια ανάσα ξεκούρασης για μένα, καθώς συνεχώς είχα κάτι να κάνω και ήμουν στα όρια της υπερκόπωσης – είτε αυτό ήταν δουλειά είτε κάποια δημιουργική δραστηριότητα. Τι να κάνω που θέλω να έχει η μέρα 240 ώρες και να μπορώ να ασχολούμαι με όλα τα πράγματα που μου αρέσουν;

Αφού ξεκουράστηκα για μερικές μέρες, έκανα ένα βήμα πίσω, παρατήρησα λίγο την καθημερινότητά μου και συνειδητοποίησα ότι ήμουν συνεχώς μπροστά σε οθόνες – το πρωί για την δουλειά μου και το απόγευμα, για να περάσει η ώρα, εγκλωβιζόμουν σε ένα ατελείωτο scroll down στα social media.

Όταν κατάλαβα ότι αυτό δεν μου προσφέρει κάτι ουσιαστικό, αποφάσισα να δω τις δραστηριότητές μου λίγο πιο συνειδητά και να ασχολούμαι περισσότερο με πράγματα που δεν βρίσκονται στις οθόνες. Άρχισα να διαβάζω περισσότερο, αλλά μου έλειπε μια καλλιτεχνική διέξοδος – μέχρι που η φίλη μου η Στέλλα μου πρότεινε το domestika.org, μια πλατφόρμα με online μαθήματα γύρω από τη χειροτεχνία. Ψάχνοντας εκεί, βρήκα αυτό το μάθημα της Gimena Romero και αποφάσισα να το παρακολουθήσω και να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το κέντημα.

Θα μου πείτε, πάλι μπροστά στην οθόνη είσαι! Εν μέρει ναι, αλλά οι τεχνικές ήταν αρκετά εύκολες, επομένως μπορούσα να κάνω το κέντημά μου χωρίς να παρακολουθώ όλα τα μαθήματα κατά γράμμα. Τελειώνοντας το μάθημα, είχα στα χέρια μου ένα τέλειο τελαράκι για τον τοίχο, πολλές κλωστές που μου περίσσεψαν και όρεξη να δημιουργήσω και άλλα, δικά μου σχέδια και να τα δωρίσω στις φίλες μου και τους φίλους μου 🙂

Ο ενθουσιασμός τους από τα δώρα αυτά μού έδωσε πολλή μεγάλη χαρά και διάθεση να δημιουργήσω μια μικρή γωνιά στο internet, ώστε να μοιράζομαι με τον κόσμο όλα όσα φτιάχνω. Έτσι, τον Ιούνιο του 2020 γεννήθηκε το instagram account του Thread Jar! Αρχικά πίστευα ότι όλο αυτό θα το βλέπουμε εγώ, η μαμά μου και οι φίλοι μου αλλά σιγά-σιγά ανακάλυψα το community που υπήρχε και μεγαλώνει στην Ελλάδα, και κατάλαβα ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται όντως για το σύγχρονο κέντημα. Οι πρώτες παραγγελίες δεν άργησαν να έρθουν και έτσι, πολύ δειλά και χωρίς να το συνειδητοποιώ απόλυτα, ξεκίνησα να έχω μια τοσοδούλα επιχειρήση παράλληλα με τη δουλειά μου – το γνωστό το day το job.

Από τότε μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το post, έχει περάσει 1,5 χρόνος και βλέπω με απερίγραπτη χαρά το Thread Jar να μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο! Έχουμε φτιάξει αμέτρητα τελαράκια, έχουν δημιουργηθεί με πολλή δουλειά και αγάπη δύο Thread Kits, ώστε να μπορεί κάποι@ να δοκιμάσει το κέντημα και σύντομα θα έχουμε τα πρώτα εργαστήρια εικαστικού κεντήματος για αρχάρι@ στο Ηράκλειο Κρήτης. Και όλα αυτά από ένα χόμπυ καραντίνας και όλη την αγάπη σας ρε παιδιά!

Στόχος μου είναι να αναπτύξω όσο μπορώ αυτό το teeny tiny brand και ίσως μια μέρα να γίνει και η βασική μου δουλειά – όσο μακρινό και ουτοπικό κι αν ακούγεται!

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και στηρίζετε αυτό το μικρό, δημιουργικό όνειρο που ζω. Μην με ξυπνήσετε please!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *