Ποι@ είμαστε

Λίλα Τζαμούση
Founder / CEO / Head Kentistra

Η Λίλα σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, σύντομα το γύρισε στο Μάρκετινγκ και από τότε βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι δημιουργικότητας. Της αρέσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και να μιλάει για τον εαυτό της στο τρίτο πρόσωπο.

Παρόλο που η χειροτεχνία είναι στη ζωή της από τότε που ήταν μηδέν (0) ετών, το κέντημα είναι κάτι με οποίο ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά τον Μάρτιο του 2020, όταν αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον ελεύθερο χρόνο που προέκυψε από την πρώτη καραντίνα του κορωνοϊού.

Δεν άργησε να ενθουσιαστεί με το σύγχρονο εικαστικό κέντημα – μια μορφή τέχνης που συνδυάζει το παραδοσιακό (τις κλασικές γιαγιαδίσιες τεχνικές που αγαπάμε, δηλαδή!) με το μοντέρνο, γεννώντας κάτι μοναδικό.

Αυτή η μικρή γωνιά του internet, μαζί με το instagram account του Thread Jar είναι οι χώροι που θα βρεις κάθε της δημιουργία.

Φουρτούνα ΤζάμΠα
Quality Assurance Manager / Thread Hunter

Η Φουρτούνα σπούδασε για δύο μήνες στο Πανεπιστήμιο της Ζωής και του Δρόμου και έπειτα εγκαταστάθηκε στο σπίτι της Λίλας, το οποίο πλέον της ανήκει. Ξεκίνησε να εργάζεται στο Thread Jar τον Οκτώβριο του 2020.

Πρόκειται για ένα έμφυτο ταλέντο στην Διασφάλιση Ποιότητας, αφού κάθε δέμα που έρχεται για το Thread Jar ελέγχεται εξονυχιστικά από την ίδια, μέχρι να πάρει τη σχετική σφραγίδα και υπογραφή ότι όλα είναι καλά.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της στην εταιρία, έδειξε ένα έντονο ενδιαφέρον προς τις κλωστές κεντήματος, τις οποίες κυνηγάει και εξοντώνει συστηματικά από τότε, καταφέρνοντας να αποκτήσει και τον τίτλο της Thread Hunter.

Φουρτούνα Thread Jar
Μπονάτσος ΤζάμΠα
Assistant to the Regional Manager / Peinalas

Ο Μπονάτσος γεννήθηκε στην Τήνο, γαλουχήθηκε στην Σύρο και εκεί γύρω στην εφηβεία, πήρε το δισάκι του και κατηφόρησε για την Κρήτη, σαν οικονομικός μετανάστης. Πολύ γρήγορα αφότου εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο, έπιασε δουλειά ως Assistant to the Regional Manager στο Thread Jar και όλ@ ξέρουμε (κυρίως ο Dwight Schrute) πόσο σημαντικό είναι αυτό το πόστο. Για να μην το πω λειτούργημα.

Ταυτόχρονα, κάνει τις υπερωρίες του στα εργαστήρια κεντήματος, κάνοντας παρέα στα μαθητούδια και προσπαθώντας να κλέψει ακόμα ένα κουλουράκι από τα πιάτα μας.

Αν κάτι τον χαρακτηρίζει, είναι η τρυφερότητα και το ΦΑΪ.

Πώς ξεκίνησαν όλα!

Κορωνοϊός, lockdown και ελεύθερος χρόνος ήταν τα τρία συστατικά που αλληλεπίδρασαν και έκαναν το Thread Jar αυτό που είναι σήμερα! Θέλεις να μάθεις όλη την ιστορία του brand; Διάβασε το σχετικό journal post!